• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 21, 2021

Bröllop, begravning & dop

Det var som en enda julklapp till Colin Nutleys alla fans, den här tv-serien som följde två sammanflätade familjer på landsbygden genom livets alla glädjeämnen och kriser. Regissören skrev manus tillsammans med hustrun Helena Bergström och mycket av dramatiken cirklade kring hennes rollfigur, en kvinna i femtioårsåldern som plötsligt fick hantera en graviditet efter en snabbis på toaletten med sin dotters frus styvfar (Philip Zandén). Ofta njutbart tack vare det ljuvliga fotot och en skådespelarensemble som var märkbart förtjusta i sina roller och att hitta rätt samspel med varandra. Till nackdelarna hörde en onödigt upptrissad (på gränsen till komisk) och klyschig dramatik i många scener.

2019-2020:Sverige. Gjord för tv. 8 avsnitt. Färg. Widescreen. Upphov, regi: Colin Nutley. Foto: Peter Mokrosinski. I rollerna: Helena Bergström (Grace), Maria Lundqvist (Michelle), Molly Nutley (Meja), Marie Göranzon, Johan H:son Kjellgren, Andreas T. Olsson, Angelika Prick, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Alexander Karim, Robert Gustafsson (20), Tomas von Brömssen (20), Helena af Sandeberg (20), Philip Zandén (19).

Trivia: Följd av en film, Bröllop, begravning & dop (2021). 

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.