• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 21, 2021

Bröllop, begravning & dop 

Filmen, inspelad i samma veva som andra säsongen av tv-serien med samma namn, fortsätter berättelsen om två familjer ute på landsbygden, men tycks inte veta vart den ska ta vägen. Ett bröllop har man fått till, men dopet känns mest krystat. Glittrande iscensatt i juletid och här finns bråk, försoningar och flörter. Men allt rinner ut i sanden, inte minst under nyårsmiddagen mot slutet som pågår i evighet. Marie Göranzons vassa tunga piggar upp när annat känns segt; skådespelarna är alltid den mest njutbara delen av filmen.

2021-Sverige. 108 min. Färg. Widescreen. Regi: Colin Nutley. Manus: Colin Nutley, Helena Bergström. Foto: Peter Mokrosinski. I rollerna: Helena Bergström (Grace), Maria Lundqvist (Michelle), Molly Nutley (Meja), Marie Göranzon, Johan H:son Kjellgren, Andreas T. Olsson… Robert Gustafsson, Helena af Sandeberg, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Alexander Karim, Philip Zandén.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.