• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:September 15, 2021

Vinterviken

EN KÄRLEKSHISTORIA.

John-John (David Tainton) rĂ€ddar livet pĂ„ en flicka som Ă€r nĂ€ra att drunkna och lĂ€r kĂ€nna hennes familj, inklusive Ă€ldsta dottern (Lina Englund) som han faller för. Pojke frĂ„n utanförskapsomrĂ„de möter flicka frĂ„n borgerligt villaomrĂ„de – ett klassiskt Romeo och Julia-upplĂ€gg för en ungdomsfilm som blev ett av de mer lyckade genreexemplen vid den hĂ€r tiden. Tainton och Englund mĂ„ vara lite Ă€ldre Ă€n rollfigurerna, men Ă€r rara tillsammans. Harald Hamrells lĂ„ngfilmsdebut som regissör har fina bilder och engagerar, utan att vĂ€cka en större glöd.

1996-Sverige. 98 min. FÀrg. Regi: Harald Hamrell. Manus: Harald Hamrell, Sara Heldt, Mats Wahl. Bok: Mats Wahl. I rollerna: David Tainton (John-John Sundberg), Lina Englund (Elisabeth), Martin Lindqvist (Sluggo), Jeanette Eklinder, Peter Haber, Anki Lidén
 Kjell Bergqvist, Allan Svensson, Harald Hamrell.

Trivia: Nyinspelad som Vinterviken (2021). 

 

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.