• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 12, 2021

Augustas lilla felsteg

Augusta (Dagmar Ebbesen) får besök av sin vuxna dotter som hon aldrig har träffat förut, men det är många andra intriger som pågår bland Söderkåkarna. Den första film som Thor Modéen regisserade är en behaglig komedi som tyngs ner av en svag huvudkonflikt mellan unga rollfigurer som förblir lika färglösa som skådespelarna. Men tråkigt har vi ändå inte tack vare birollsinsatserna, inklusive Modéen själv som agronomen som faller för Augustas lilla felsteg. En tunn historia är det, med en kräftskiva som tar upp en ansenlig del av speltiden.

1933-Sverige. 78 min. Svartvit. Regi: Thor Modéen. Manus: Siegfried Fischer, Thor Modéen. Pjäs: Siegfried Fischer. I rollerna: Edvard Persson (Smulle Månsson), Tyra Leijman-Uppström (Klara Månsson), Aino Taube (Ingrid Månsson), Siegfried Fischer, Dagmar Ebbesen, Rut Holm… Thor Modéen.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.