• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 15, 2021

Kanske en diktare

När en våldsam konfrontation sker mellan Jane Viding (Karin Kavli) och hennes man (Gunnar Olsson) på restaurang Victoria ser rockvaktmästaren Filip (Gösta Ekman) sin chans att spela hjälte. Pjäsen, även den med Ekman i huvudrollen, var en framgång. Han förvandlar sig övertygande till en hopplöst fantiserande och smygsupande gubbe som desperat vill rädda en dams ära. Här finns inte mycket som gör filmen levande i jämförelse med pjäsen; båda känns daterade och dessutom är filmens slut svagare. 

1933-Sverige. 78 min. Svartvit. Regi: Lorens Marmstedt. Manus: Torsten Flodén, Lorens Marmstedt. Pjäs: Ragnar Josephson. I rollerna: Gösta Ekman (Filip), Gunnar Olsson (Viding), Karin Kavli (Jane Viding), Hjalmar Peters, Hugo Björne, Hjördis Petterson… Eric Abrahamsson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.