• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 22, 2021

Drottningoffret

Socialdemokraternas ordförande Elisabeth Meyer (Suzanne Reuter) har god chans att vinna riksdagsvalet, men hon har en hemlighet; samtidigt lurar ett högerextremt hot mot partitoppen. Den tredje och avslutande miniserien (efter Kronprinsessan (2006)) om miljökämpen som blev politiker och veteranerna som omger henne, de som har vassare armbågar. En av dem är Meyer; Reuter är bra i huvudrollen, även om skildringen av hennes sjukdom blir dramaturgiskt lite för tillrättalagd. Serien saknar den emotionella svärtan från Kungamordet (2008), men har underhållande politikintriger.

2010-Sverige. Gjord för tv. 174 min. Färg. Regi: Kathrine Windfeld. Bok: Hanne-Vibeke Holst. I rollerna: Suzanne Reuter (Elisabeth Meyer), Alexandra Rapaport (Charlotte Ekeblad), Sven Ahlström (Ivar Helenius), Annika Hallin, Staffan Kihlbom Thor, Kajsa Ernst… Sverrir Gudnason, Görel Crona, Martin Wallström, David Dencik, Johan H:son Kjellgren, Liv Mjönes, Per Graffman, Anna Åström.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt. Reuters mamma Bojan Westin spelar Meyers moster. 

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.