• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 21, 2020

Barnförbjudet

Marie-Louise De Geer Bergenstråhles långfilmsdebut plockar infall från hennes kortfilm Mamma pappa barn (1977) och skildrar en liten flickas tillvaro med föräldrarna och diverse märkliga figurer i periferin ur hennes perspektiv. Omgivningens särdrag överdrivs och scenografin är större i proportioner. Pikanta detaljer som en vuxen kanske inte tänker på lyfts fram via möbler, föremål och kläder. Ett originellt grepp, otroligt färgstark och med många absurda inslag (min favorit är bussresan). Men också gapigt och riktningslöst.

1979-Sverige. 82 min. Färg. Regi, manus: Marie-Louise De Geer Bergenstråhle. Scenografi: Carl Johan De Geer. I rollerna: Ann Smith (Flickan), Bibi Andersson (Mamman), Rolf Skoglund (Pappan), Annalisa Ericson, Michael Segerström, Grynet Molvig… Sune Mangs, Fred Åkerström, Malin Ek, Krister Henriksson, Johannes Brost, Claire Wikholm.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.