• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 17, 2020

Pool

Svenske Johan (Niclas Gillis) fördriver dagarna i Nice, plågad av minnen från en tonårsromans som slutade tragiskt; han flyttar in hos en bedagad filmstjärna (Natacha Guyon-Anderson) som vill ha ungt, vackert sällskap… Att filma Per Hagman innebär att en stämning måste fångas snarare än att en berättelse ska engagera tittaren. Anders Lennberg gör ett gott försök och vi sugs in i Riviera-miljöerna och Johans melankoliska tillvaro… men till sist känns det som Hagman oftast anklagats för, ytlighet, mest påtaglig här.

2020-Sverige. 100 min. Färg. Regi, manus: Anders Lennberg. Bok: Per Hagman. I rollerna: Niclas Gillis (Johan), Natacha Guyon-Anderson (Celeste), Moa Garpendal (Anneli), Nino Wongchaiseree, Jimmy Welleby, David Asavanond… Jan Mybrand.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.