• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 23, 2019

HjÀrtat

Mikas och Tesfays (Fanni Metelius, Ahmed Berhan) förhÄllande prövas av att han aldrig vill ha sex och kÀnns alltmer distanserad. Metelius debut som lÄngfilmsregissör Àr ett projekt dÀr hon har full kontroll. Det Àr hennes berÀttelse och syftet har varit att fÄ fram en unikt kvinnlig röst i skildringen av ett förhÄllande. Mycket hudnÀra och öppenhjÀrtigt; Metelius fÄr fram komplexiteten och motsÀgelserna i ett kÀrleksförhÄllande. Hon Àr utmÀrkt i huvudrollen, men det medvetna valet att göra Tesfay till mer eller mindre ett enigma frustrerar; vi förstÄr inte varför Mika inte kan gÄ vidare utan honom. 

2018-Sverige. 104 min. FĂ€rg. Regi, manus, klippning: Fanni Metelius. I rollerna: Fanni Metelius (Mika), Ahmed Berhan (Tesfay), Leona Axelsen (Li), Daniella Mir, Suzanne Reuter, Samuel Edwards.

Trivia: Metelius Àr Reuters systerdotter.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.