• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 26, 2022

Hans majestät får vänta

Kammarjunkaren Carl-Johan Stjärna (Sture Lagerwall) och hans betjänt (Åke Söderblom) kämpar med pengar och kvinnor inför nyårsaftonen – det blir en romantisk karusell. En ganska lyckad filmatisering av pjäsen som har en gammaldags charm. Farsintrigen utspelas i skuggan av Kungliga slottet och må vara fånig men ändå roande nog; miljöerna är få, men regin effektiv. Lagerwall och Söderblom är roliga att se i huvudrollerna medan de kämpar med situationerna som de försätter sig i – allt för att imponera på damerna. Bland birollerna står Julia Caesar ut som kammarjunkarens stränga tant.

1945-Sverige. 91 min. Svartvit. Regi: Gustaf Edgren. Manus: Gustaf Edgren, Oscar Rydqvist. Pjäs: Oscar Rydqvist. I rollerna: Sture Lagerwall (Carl-Johan Stjärna), Åke Söderblom (Frans), Aino Taube (Eva Linde), Annalisa Ericson (Irene Knopp), Julia Caesar, Hilding Gavle… Katie Rolfsen, Anders de Wahl.

Trivia: Pjäsen filmades även 1931.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.