• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 17, 2020

Fimpen

N√§r fotbollsproffset Mackan (Magnus H√§renstam) ser en sex√•rig kille (Johan Bergman) spela fotboll en dag h√§pnar han √∂ver talangen och tipsar sin klubbledare‚Ķ En film som fl√∂rtar intensivt med en nostalgisk bild av hur svensk fotboll ska se ut. Det finns mycket charm i fantasin om en sex√•ring som blir stj√§rna i landslaget; del av gemytet √§r att se de verkliga landslagsprofilerna, ledda av ‚ÄĚ√Öby‚ÄĚ Ericson, spela sig sj√§lva. Bergman √§r ett s√∂tt fynd som Fimpen och vi f√∂ljer honom genom med- och motg√•ngar. Som alltid anv√§nder sig regiss√∂ren fint av klassisk musik, den h√§r g√•ngen Prokofiev.

1974-Sverige. 88 min. F√§rg. Producerad, skriven, regisserad och klippt av¬†Bo Widerberg. I rollerna¬†Johan Bergman (Johan ‚ÄĚFimpen‚ÄĚ Bergman), Monica Zetterlund (Marianne R√•dstr√∂m), Magnus H√§renstam (‚ÄĚMackan‚ÄĚ), Ernst-Hugo J√§reg√•rd, Carl Billquist, Stig Ossian Ericson.

Trivia: Bergmans egen familj spelar Fimpens familj; flera berömda journalister dyker upp som sig själva.

 

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.