• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 5, 2021

Utrikesministern

En dokumentĂ€r av samma slag som The Final Year (2018) dĂ€r vi följde Obama och hans utrikespolitiska team under deras sista Ă„r i Vita huset – ett sympatiskt portrĂ€tt, vi blir som en fluga pĂ„ vĂ€ggen, men filmskaparna vill inte grĂ€va djupare Ă€n sĂ„. Vi fĂ„r nöja oss med att observera de ögonblicksbilder och detaljer som kameran fĂ„ngar. Vi följer utrikesminister Margot Wallström under fyra Ă„r i Arvfurstens palats och alla resorna. Politiken Ă€r uttalat feministisk, vilket sĂ€tter sin prĂ€gel pĂ„ prioriteringarna. Tempot Ă€r frenetiskt och hĂ€r finns flera internationella kontroverser, vilket pĂ„verkar hennes hĂ€lsa. Den storpolitiska dramatiken samt nĂ€rheten till Wallström överskuggar ytligheten.

2018-Sverige. 93 min. FÀrg. Regi, manus: Viktor Nordenskiöld.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.