• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 31, 2021

Yarden

När en författares (Anders Mossling) karriär går i stöpet får han svåra ekonomiska problem och tvingas ta ett jobb i samhällets bottenskikt där han bara tilltalas med ett femsiffrigt nummer. Filmatiseringen av Kristian Lundbergs självbiografiska bok låter oss följa huvudpersonens resa genom den ena förnedringen efter den andra. Det är deprimerande, känslokallt och långsamt, men här finns också vackra bilder och absurda stunder. Mossling används väl som en symbol för att ro hem poängen hur ångestframkallande det måste vara att mista allt. 

2016-Sverige-Tyskland. 80 min. Färg. Regi: Måns Månsson. Bok: Kristian Lundberg. Foto: Ita Zbroniec-Zajt. I rollerna: Anders Mossling (11811), Hilal Shoman (19213), Isaak Theodoridis (11271), Robert Bengtsson, Korosh Mirhosseini, Mohamud Abdullahi Jama.

Guldbaggar: Bästa manliga huvudroll (Mossling), foto, ljud.

 

IMDb

What do you think?

3.5 / 5. Vote count: 2

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.