• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 14, 2021

Den döende detektiven

Lars Martin Johansson (Rolf LassgĂ„rd) Ă€r numera pensionerad frĂ„n Rikskriminalen, men efter att ha överlevt en stroke mĂ„ste han rehabiliteras och intresserar sig för ett gammalt olöst fall dĂ€r en flicka mördats. Den tredje och sista miniserien (En pilgrims död (2013) var först ut) med LassgĂ„rd som den gamle kriminalaren som kan ”se runt hörn” Ă€r naturligt melankolisk eftersom stroken ger honom tillfĂ€lle att fundera över vad som vĂ€ntar hĂ€rnĂ€st. Samtidigt stĂ€rker han bandet till forna kollegan (Helena af Sandeberg) och fĂ„r en ny allierad i ryske medhjĂ€lparen Max. Mordfallet överraskar inte, men det Ă€r ett vĂ€rdigt farvĂ€l till en tjurig gubbe.

2018-Sverige. Gjord för tv. 174 min. FĂ€rg. Regi: Kristian Petri. Bok: Leif GW Persson. I rollerna: Rolf LassgĂ„rd (Lars Martin Johansson), Helena af Sandeberg (Jeanette Eriksson), Alexej Manvelov (Max), Lena B. Eriksson, Amanda Ooms, Henrik NorlĂ©n
 Tomas Bolme, Lars Lind.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

4.7 / 5. Vote count: 3

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.