• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 4, 2017

En fÀstman i taget

”Lillan” Carlberg (Sickan Carlsson) Ă€r trött pĂ„ att hennes fĂ€stman (Karl-Arne Holmsten) tar henne för given och beger sig ut pĂ„ en resa för att trĂ€ffa mĂ€n och utvecklas. Schamyl Baumans och Carlssons andra film tillsammans det Ă„ret (efter Klasskamrater) skickar Sickan ut pĂ„ ett Ă€ventyr dĂ€r hon möter en otrogen handelsresande, en stilig disponent som söker lugn och ro i HĂ€rjedalen samt en dynamitard pĂ„ rymmen. Gunnar Björnstrand Ă€r njutbar i den rollen och det Ă€r trivsam stĂ€mning, men upplĂ€gget Ă€r för fĂ„nigt och tandlöst för att bli mer Ă€n en bagatell.

1952-Sverige. 105 min. Svartvit. Regi: Schamyl Bauman. I rollerna: Sickan Carlsson (Lilian ”Lillan” Carlberg), Karl-Arne Holmsten (Arne Stockman), Stig JĂ€rrel (Adolf Lundkvist), Edvin Adolphson, Gunnar Björnstrand, Stig Olin
 Arne KĂ€llerud, John Botvid.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.