• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 30, 2017

Den svarta cirkeln

Efter två bombattentat i Stockholm står det klart för journalisten Johan Nordenskiöld (Stefan Sauk) att gärningsmännen inte kan tillhöra extremvänstern, vilket alla andra tror… men hans efterforskningar försätter honom i fara. En miniserie som målar med breda penseldrag, utsätter välkända Stockholmsplatser för terrorism, och tänker sig en vidsträckt konspiration på yttersta högerkanten. Underhållande, även om storyn dras ut onödigt mycket; det hade räckt med ett traditionellt format på tre avsnitt. Sauks karaktär, en tjurig, självgod före detta vänsteraktivist, är inte den lättaste att sympatisera med.

1990-Sverige. Gjord f√∂r tv. 279 min. F√§rg. Regi: Pelle Seth. I rollerna: Stefan Sauk (Johan Nordenski√∂ld), Liv Osa (Eva Murray), Lars-Erik Berenett (Rikard Kostner), Agneta Ekmanner, Ernst G√ľnther, Roland Hedlund‚Ķ Allan Svensson, Rikard Wolff, Basia Frydman, Heinz Hopf, Peter Andersson, G√∂rel Crona, Claes Ljungmark.

Trivia: Ursprungligen visad i fem avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.