• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 6, 2020

Profitörerna

NÀr en prostituerad kvinna hittas brutalt mördad i en lÀgenhet i Stockholm nystar polisen upp en stor bordellhÀrva. Den första miniserien efter en bok av Leif G.W. Persson Àr verklighetsbaserad, metodiskt och lÄgmÀlt iscensatt. Vi följer dels polisutredningarna som handlar om bÄde mord och koppleri, dels kvinnorna som arbetar pÄ bordellerna. Kontrasterna mellan dem och den nÀstan helt manliga poliskÄren Àr talande. Krister Henriksson och Sven Wollter stÄr ut som tvÄ kriminalare med mycket olika tillvÀgagÄngssÀtt. Kanske inte rafflande, men vÀlgjort och realistiskt.

1983-Sverige. Gjord för tv. 173 min. FĂ€rg. Regi: Pelle Berglund. Bok: Leif G.W. Persson. I rollerna: Krister Henriksson (Jan Lewin), Sven Wollter (Bo Jarnebring), LickĂ„ Sjöman (Kataryna Rosenbaum), Gösta Engström, Lennart Hjulström, Tjadden HĂ€llström
 Bert-Åke Varg, Tomas PontĂ©n, Bruno Wintzell, Bertil Norström, Gösta Krantz, Roland Janson, Ulf Brunnberg, Leif G.W. Persson, Lasse Strömstedt, Stina Wollter, Peter Schildt, Jonas Cornell.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt. Före tv-premiÀren visades miniserien som en film pÄ en Stockholmsbiograf. Wollter spelade Jarnebring Àven i filmerna Mannen frÄn Mallorca (1984) och I lagens namn (1986).

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.