• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 6, 2016

Sista paret ut

Sista paret ut (1956) Filmografinr 1956/31Alf Sjöberg och Ingmar Bergman gjorde den suveräna skolskildringen Hets (1944) tillsammans, men den här återkomsten till den miljön sågades redan när den kom och har inte blivit bättre med åren. Vi följer Björn Bjelfvenstams gymnasist som har hittat en flicka, men störs av sina föräldrars kantrande förhållande. En del skarpt syrliga repliker lyfter, men Bergmans förakt för föräldragenerationen och skildringen av ungdom på glid gör filmen till ett tjatigt pekoral.

1956-Sverige. 106 min. Svartvit. Regi: Alf Sjöberg. Manus: Ingmar Bergman. I rollerna: Eva Dahlbeck (Susanne Dahlin), Harriet Andersson (Anita), Bibi Andersson (Kerstin), Björn Bjelfvenstam (Bo Dahlin), Jarl Kulle, Olof Widgren… Aino Taube, Hugo Björne, Jan-Olof Strandberg, Mona Malm, Lena Söderblom.

7 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.