• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 21, 2016

Löjtnantshjärtan

Lˆjtnantshj‰rtan (1942) Filmografinr 1942/23En del kritiker gillade vad som kallades ”den första svenska operettfilmen”, trots att Weyler Hildebrand knappast var någon favorit. Den är fullspäckad med sånger där Jules Sylvain står för melodierna. De för knappast handlingen framåt, men förmedlar känslor och naturens skönhet på ett blommigt språk. Det blir ganska sömnigt, inte minst för att storyn om tre husarlöjtnanter som inkvarteras hos en pigg änka med dotter är så tunn. Filmen vaknar till lite av Sickan Carlsson och Åke Söderblom i ett nummer där de super till.

1942-Sverige. 105 min. Svartvit. Regi, manus: Weyler Hildebrand. Musik: Jules Sylvain. I rollerna: Sickan Carlsson (Louise Pålsson), Åke Söderblom (Stefan Horntygel), Hjördis Petterson (Katrin Pålsson), Hilding Gavle, Ruth Moberg, Gösta Kjellertz… Gaby Stenberg.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.