• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 10, 2022

Hemsöborna

zj9WWjYRduFTm3NzshTwd1DFxqnEn ny dr√§ng, Carlsson (Adolf Jahr), kommer till √§nkan Anna Flod (Dagmar Ebbesen) ute p√• Hems√∂; hennes son (Peter H√∂glund) √§r inte intresserad av g√•rdens sk√∂tsel, men Carlsson har id√©er som f√•r den att blomstra‚Ķ Inte den b√§sta av filmatiseringarna, men √§nd√• rakt ber√§ttad och kompetent hanterad av Sigurd Wall√©n. Filmen blev en kassasucc√© och en comeback f√∂r Jahr som √§r riktigt njutbar som den op√•litlige Carlsson; Ebbesen √§r ocks√• utm√§rkt som Hems√∂s rej√§la matriark. Filmen drar god nytta av sk√§rg√•rdsmilj√∂erna och folklivet. √Ąven om dramat inte √§r djuplodande hittar filmskaparna k√§nslorna.¬†

1944-Sverige. 109 min. Svartvit. Regi: Sigurd Wallén. Bok: August Strindberg. I rollerna: Adolf Jahr (Johannes Carlsson), Dagmar Ebbesen (Anna Flod), Peter Höglund (Gusten Flod), Sigurd Wallén, Emil Fjellström, Nils Hallberg… Hugo Björne.

Trivia: Nyinspelad 1955 och som miniserie 1966.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.