• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 26, 2016

Fröken April

frokenaprilEfter att ha fått ett kärleksbrev stöter bankdirektören Marcus Arwidson (Gunnar Björnstrand) på en charmig flicka (Lena Söderblom), som visar sig jobba på Operan; det slutar med att Marcus halkar in på en ny bana i livet… En vårrusig färgklick till film som fick fina recensioner och blev regissörens mest ihågkomna komedi. Förväxlingar och intriger i operamiljö med kvicka repliker och ett gott humör. Göran Genteles egna kopplingar till den här världen gör det extra njutbart, liksom roliga insatser, särskilt av Jarl Kulle som modersbunden operasprätt. Enskilda scener är dock mer lustfyllda än formeln i stort.

1958-Sverige. 98 min. F√§rg. Regi, manus: G√∂ran Gentele. I rollerna: Gunnar Bj√∂rnstrand (Marcus Arwidson), Lena S√∂derblom (Maj Bergman), Jarl Kulle (Osvald Berg), Gaby Stenberg, Douglas H√•ge, Hj√∂rdis Petterson‚Ķ Meg Westergren, Sif Ruud, Birgitta Valberg, Per Oscarsson, Bj√∂rn Gustafson, G√∂sta Pr√ľzelius.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.