• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 29, 2016

Dollar

Dollar (1938) Filmografinr 1938/15I regissörens och Hjalmar Bergmans änkas händer blir den här historien en underhållande film som dåtidens kritiker såg som en ovanligt kvick komedi i flotta miljöer. En del av dess kraft har gått förlorad, men det är fortfarande en småtokig historia med röriga, elaka intriger bland tre barndomsvänner och deras fruar som håller ihop trots alla uttalat hätska känslor mot varandra. In i soppan träder en svensk-amerikanska med en accent som inte skulle övertyga om så skådespelerskans liv hängde på det. Njutbar rollista ändå, men studiomiljöerna känns lite väl tydliga, trots en resa till Åre.

1938-Sverige. 78 min. Svartvit. Regi: Gustaf Molander. Manus: Stina Bergman, Gustaf Molander. Pjäs: Hjalmar Bergman. I rollerna: Ingrid Bergman (Julia Balzar), Georg Rydeberg (Kurt Balzar), Tutta Rolf (Sussi Brenner), Kotti Chave (Louis Brenner), Birgit Tengroth, Håkan Westergren… Edvin Adolphson, George Fant.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.