• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 10, 2015

Kristin kommenderar

Kristin kommenderar (1946) Filmografinr 1946/14P√• kort tid gifter sig Marianne och Harald (Wanda Rothgardt, Gunnar Bj√∂rnstrand) och f√•r flera barn; kaoset d√§r hemma leder till att de skaffar ett hembitr√§de (Dagmar Ebbesen) ‚Äď som har en ok√§nd koppling till dem. En film som skrevs direkt f√∂r Ebbesen och h√•ller h√∂gre kvalitet √§n m√•nga av de tidigare komedier d√§r hon spelat godhj√§rtad men best√§md husa. En bra historia f√∂rvaltas v√§l av regiss√∂ren som skildrar b√•de ett fattigare, √§ldre Sverige och en modernare tid d√§r unga par k√§mpar med att f√• ihop jobb och barnuppfostran. Mycket roande insatser av Ebbesen, Bj√∂rnstrand och John Elfstr√∂m som Hamlet-tokig vaktm√§stare.

1946-Sverige. 96 min. Svartvit. Regi: Gustaf Edgren. I rollerna: Dagmar Ebbesen (Kristin Carlsson), Wanda Rothgardt (Marianne Hagström), Gunnar Björnstrand (Harald Westman), John Elfström, Olle Florin, Börje Mellvig… Per Oscarsson, Sif Ruud, Brita Borg.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.