• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:December 17, 2017

Kommer du med mig då

kommerdumedmigdaRammakaren Theodor (Shanti Roney) sörjer att hans älskade barndomsvän Paula (Tuva Novotny) har rest iväg för att bli popstjärna; samtidigt är hon djupt olycklig. Kjell Gredes återkomst efter kritikersuccén med God afton, herr Wallenberg (1990) blev en omtalad flopp. Många såg en andlig koppling med regissörens Hugo och Josefin (1967), men Grede har gjort en outhärdligt tillgjord soppa som blandar nostalgi och ångest med fantasier och barnslig kritik av popbranschen. 

2003-Sverige-Danmark-Norge-Finland. 109 min. F√§rg. Regi, manus:¬†Kjell Grede. Bok: Torgny Lindgren (“Till sanningens lov”). I¬†rollerna: Shanti Roney (Theodor), Tuva Novotny (Paula), Ing-Marie Carlsson (Britt-Marie), √Ėrjan Ramberg, Tord Peterson, Simon Norrthon‚Ķ Jesper Christensen, G√∂ran Ragnerstam, Michael Segerstr√∂m, Johan H:son Kjellgren.

Trivia: Gredes sista film. Rockbandet In Flames uppträder i en scen.

Guldbagge: Bästa ljud.

8.gif kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.