• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:October 8, 2021

Porrkungens tÄrar

EN FAR. EN SON. ETT HELVETE.

porrkungenstararDokumentĂ€rfilmaren Fredrik von Krusenstjerna beger sig pĂ„ spaning efter Berth Milton jr, ofta föraktfullt kallad “porrkung”, och finner en mycket förmögen smĂ„barnsfar som ger ett starkt intryck av att vara djupt ensam. Filmaren grĂ€ver ner sig i familjens förflutna och berĂ€ttar historien om hur Miltons far byggde ett hĂ„rdporrimperium bara för att senare i livet hamna i en sĂ„ pass bitter strid med sin son och arvtagare att Hell’s Angels blev inblandade. Den solkiga delen av filmen Ă€r onekligen spĂ€nnande (och ibland nĂ€rapĂ„ tragikomisk) att följa. NĂ€r von Krusenstjerna sedermera fokuserar pĂ„ Miltons ensamhet, sorg och terapi Ă€r intrycket dubbelt. Fascinerande till viss del, men man kĂ€nner Ă€ven av manipulationen i upplĂ€gget.

2013-Sverige. 76 min. FÀrg. Producerad och regisserad av Fredrik von Krusenstjerna. Manus: Dennis Blomdahl, Fredrik von Krusenstjerna. 

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.