• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 18, 2019

Puss & kram

Puss & kram (1967) Filmografinr 1967/11När författaren John (Håkan Serner) plötsligt blir hemlös, tas han om hand av sin borgerlige före detta skolkamrat (Sven-Bertil Taube) och flyttar in hos honom och hans modell till hustru (Agneta Ekmanner). Kritikerna älskade vad de såg som ett piggt inslag i det svenska filmutbudet, gjort av en före detta kritiker som hoppat av filmskolan. Jonas Cornells regidebut är ett lekfullt experiment, nästan plågsamt tydligt en skapelse av sin tid, vars skådespelare är helt med på noterna. Den blir dock aldrig så charmig som det är tänkt; ansträngt snarare än chosefritt.

1967-Sverige. 94 min. Svartvit. Regi, manus: Jonas Cornell. I rollerna: Sven-Bertil Taube (Max), Agneta Ekmanner (Eva), Håkan Serner (John), Lena Granhagen, Ingrid Boström, Rolf Larsson… Leif Zern.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.