• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 14, 2021

En pilgrims död

en_pilgrims_dod_2_discLars Martin Johansson (Rolf Lassg√•rd), chef f√∂r rikskriminalen, samlar diskret ihop en grupp l√§mpliga poliser f√∂r att ta en genomgripande ny blick p√• utredningen av mordet p√• statsminister Olof Palme 1986. Den h√§r ambiti√∂sa miniserien sl√•r ihop de tre delarna i Leif G.W. Perssons “V√§lf√§rdsstatens fall” och skapar en alternativ, konspirationstyngd historia om vem som m√∂rdade Palme. Det √§r snyggt, intressant, har flera mycket engagerande rollprestationer (varav min favorit √§r Jacob Ericksson som den elegant cyniske aristokratsossen), men √§r √∂verdrivet sn√•rig och √∂vertygar inte riktigt i tidshoppen till 1985/86.

2013-Sverige-Norge-Danmark-Finland. Gjord f√∂r tv. 232 min. F√§rg. Widescreen.¬†Regi:¬†Kristoffer Nyholm, Kristian Petri.¬†Manus:¬†Sara Heldt, Johan Widerberg.¬†B√∂cker:¬†Leif G.W. Persson (“Mellan sommarens l√§ngtan och vinterns k√∂ld”, “En annan tid, ett annat liv”, “Faller fritt som i en dr√∂m”).¬†Musik:¬†Niclas Frisk.¬†I rollerna:¬†Rolf Lassg√•rd (Lars Martin Johansson), Helena af Sandeberg (Jeanette Eriksson), Jonas Karlsson (Claes Waltin), Johannes Brost, Ulf Friberg, Ellen Jelinek‚Ķ Claes Malmberg, Jacob Ericksson, Kjell Bergqvist, Lars-Erik Berenett, G√∂ran Ragnerstam, Ia Langhammer, Petra Nielsen.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Följd av två andra miniserier; först ut är Den fjärde mannen (2014). 

MEDEL

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.