• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 3, 2022

Hassel – Privatspanarna

Den som förväntar sig en film i stil med de gamla tv-deckarna som var baserade på Olov Svedelids figur lär bli besviken. I Måns Månssons händer är det här mer en slags konstinstallation, en symbol över ensamma gamla män som inte kommer närmare en lösning av Palmemordet utan får nöja sig med tafatta rekonstruktioner av det. Filmat på ett sätt som gör att det ser ut som en gammal videorulle uppblåst till bioformat. Absurd i tonen, men kopplingen till Hassel känns poänglös – och attityden är lätt nedlåtande.

2012-Sverige. 74 min. Färg. Regi, manus, foto: Måns Månsson. I rollerna: Lars-Erik Berenett (Roland Hassel), Paul Fried (privatspanare), Roland Eriksson (privatspanare), Göran Lambertz, Sven Anér, Täppas Fogelberg.

Trivia: Privatspanaren Anér och radiorösten Fogelberg spelar sig själva; före detta justitiekanslern Lambertz gör en jourhavande advokat.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.