• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 9, 2019

Den man älskar

Efter att ha misshandlats svårt av sin ex-man Hannes (Jonas Karlsson) har Lena (Sofia Ledarp) börjat om på nytt med en ny, kärleksfull make (Rolf Lassgård); när Hannes dyker upp i hennes liv igen blir allt kullkastat… Åke Sandgrens första svenska film på ett decennium har goda skådespelare och regissören använder Vivaldi på ett skickligt sätt för att öka spänningen och understryka tragiken i vissa scener. Ledarps huvudlösa beteende är trovärdigt i skenet av obehagligt villkorslös kärlek. Frågan är dock om öppningsscenen är en god idé och slutet uppnår inte önskad effekt; det blir för enkelt. 

2007-Sverige. 92 min. Färg. Widescreen. Regi: Åke Sandgren. I rollerna: Sofia Ledarp (Lena), Jonas Karlsson (Hannes), Rolf Lassgård (Alf), Camilla Larsson, Gustaf Hammarsten, Mats Blomgren… Mårten Klingberg. 

Guldbagge: Bästa kvinnliga huvudroll (Ledarp).

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.