• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 8, 2021

Cockpit

När arbetslöse piloten Valle Andersson (Jonas Karlsson) får veta att det senaste jobbet han söker är vikt för en kvinna är han desperat nog att förvandla sig till en. Karlsson och regissören återförenades efter Offside (2006) för ännu en formelartad men välgjord komedi. Det är väldigt mycket Tootsie (1982) och Fram för lilla Märta (1945) över den, men förvånansvärt nog lyckas filmskaparna avväpna ens misstänksamhet och göra något av en så pass nattstånden idé. Det är rappt, roligt skrivet och rollistan är med på noterna, inte minst Karlsson som gör en superb insats, både som Valle och det kvinnliga alter egot. 

2012-Sverige. 96 min. Färg. Widescreen. Regi: Mårten Klingberg. Manus: Erik Ahrnbom. I rollerna: Jonas Karlsson (Valle Andersson), Marie Robertson (Cecilia), Ellen Jelinek (Maria), David Bonté Atterberg, Karin Lithman, Chatarina Larsson… Björn Gustafsson, Sofia Ledarp. Cameo: Måns Zelmerlöw, Gudrun Schyman.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.