• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 4, 2020

Leo

Efter en blöt kvÀll stapplar Leo (Leonard Terfelt) och flickvÀnnen (Sara Edberg) hem, men hamnar snart i en situation som förÀndrar deras liv pÄ ett tragiskt sÀtt. Med förra filmen Zozo (2005) svÀngde Josef Fares in pÄ en mörkare vÀg; den hÀr gÄngen Àr det gatuvÄldets konsekvenser som utforskas. Hans team försöker skapa spÀnning och nÀrhet med en skakig handhÄllen kamera och abrupta klipp. Man sympatiserar med Leo i hans sorg, sÄ kÀnslorna fÄr Fares fram. Det Àr vÀlspelat och rakt, men filmen lider av den totala förutsÀgbarheten i upplÀgget; andra halvan av filmen berör heller inte lika mycket.

2007-Sverige. 78 min. FÀrg. Widescreen. Regi, manus: Josef Fares. I rollerna: Leonard Terfelt (Leo), Shahab Salehi (Shahab), Josef Fares (Josef), Sara Edberg, Eva Fritjofson, Dragomir Mrsic. 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.