• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 17, 2020

Barnvagnen

När Britt Larsson (Inger Taube) blir gravid efter en natt i ett baksäte i Malmö tvingas hon överväga sina alternativ; de inkluderar bland annat två mycket olika män, barnets far (Lars Passgård) samt den intellektuelle Björn (Tommy Berggren)… Bo Widerbergs klassiker Kvarteret Korpen (som också hade Berggren i en av huvudrollerna) föregicks samma år av den här debutfilmen, också en ungdomsskildring som är en för sin tid djärv, franska nya vågen-inspirerad skapelse med en mycket nyfiken kamera som vill registrera alla detaljer. Handlingsmässigt är det ingenting som överraskar, men det är osentimentalt och välspelat. 

1963-Sverige. 95 min. Svartvit. Regi, manus: Bo Widerberg. Foto: Jan Troell. I rollerna: Inger Taube (Britt Larsson), Tommy Berggren (Bj√∂rn), Lars Passg√•rd (Robban), Ulla Akselson, Gunnar √Ėhlund, Bill J√∂nsson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.