• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 6, 2020

Yrrol – en kolossalt genomtänkt film

yrrolDet är en sak att få ihop en halvtimmes kvicka sketcher, men en hel långfilm? Många har gått bet, men gänget bakom Lorry (1989-1995) lyckas med konststycket. Sketcherna vinner på att lämna seriens studiomiljöer; svårigheten att kommunicera är en röd tråd, men ingen man behöver lägga någon större vikt vid. Visst finns här missar och longörer, men i stort är det roligt, rappt och minnesvärt, med träffsäkra repliker. En del av seriens figurer återvänder, som den klubbslickande farbror Bosse. Suzanne Reuter firar triumfer i alla sina roller, men särskilt som den gravt självupptagna flygvärdinnan; samtliga i gänget får dock tillfälle att briljera här och var.

1994-Sverige. 88 min. Färg. Producerad av Christer Abrahamsen. Regi: Peter Dalle. Manus: Peter Dalle, Rolf Börjlind. Musik: Stefan Nilsson. I rollerna: Suzanne Reuter, Ulla Skoog, Peter Dalle, Claes Månsson, Johan Ulveson, Stefan Sauk… Lena Endre, Gunnel Fred, Gunilla Röör, Thomas Hanzon, Lia Boysen, Jan Guillou, Leif “Loket” Olsson.

Trivia: Följd av Lyrro – ut & invandrarna (2018). 

Guldbaggar: Bästa kvinnliga huvudroll (Reuter), manus.

 

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.