• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 9, 2016

Varg

K√ĄRLEKEN TILL VILDMARKEN F√ĖLJER EGNA LAGAR.¬†

vargI Jämtland, nära den norska gränsen, driver enstöringen Klemens Klementsen (Peter Stormare) en renhjord och får hjälp av sin 18-årige brorson (Robin Lundberg); på sista tiden har vargattacker mot hjorden blivit ett problem. När Daniel Alfredson och Kerstin Ekman tacklar vargproblematiken blir resultatet ingen ny Jägarna (1996), utan ett tänkvärt, lågmält drama som illustrerar glesbygdsbornas villkor. Historien är känsligt hanterad, utan att det målas i svart och vitt, och Jörgen Perssons kamera fångar spektakulära naturvidder. Bra insatser från huvudrollsinnehavarna, men musiken blir påträngande ibland.

2008-Sverige-Norge-Finland. 95 min. F√§rg. Widescreen. Regi: Daniel Alfredson. Manus, bok: Kerstin Ekman (“Vargskinnet”). Foto: J√∂rgen Persson. I rollerna: Peter Stormare (Klemens Klementsen), Robin Lundberg (Nils), Marie Delleskog (Anita), Rolf Degerlund, Inga Sarri, Svante Martin.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.