• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 29, 2016

Starke man

starkemanDet var inte ens i Sveriges tråkigaste kommun, utan den näst tråkigaste kommunen, som den här komediserien utspelade sig. Svinarp var en grå håla i Skåne, styrd av kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson (Anders Jansson) som med nöd och näppe var sitt uppdrag vuxen; trogna medarbetare gav honom ovärderlig hjälp. Som satir över kommunpolitik var serien mycket lyckad; blandningen av komisk tristess och lokala korruptionsmöjligheter var träffande. Jansson gjorde sin klumpige starke man på ett oemotståndligt sätt och matchades väl av Magnus Mark och Claudia Galli i torrare roller; Anna Blomberg var också sevärd som Gunvor, den kedjerökande kommunsekreteraren som längtade efter kärlek. Mycket kändes inspirerat av The Office, men serien hittade sin egen ton och var ovanligt välskriven och initierad för en svensk komediserie.

2010-2011:Sverige. Gjord för tv. 26 avsnitt. Färg. Upphov: Anders Jansson, Wiktor Ericsson. I rollerna: Anders Jansson (Lars-Göran Bengtsson), Magnus Mark (Matts Johansson), Claudia Galli (Jonna Wetterström), Anna Blomberg (Gunvor Halldén).

Sista ordet: “Jag var lite sm√•orolig. Men n√§r jag s√•g tv√• 13-√•riga tjejer som skrattade √•t kommunalpolitik blev jag s√§ker ‚Ästhar vi fjortisarna med oss kan vi ta √∂ver v√§rlden!” (Jansson inf√∂r premi√§ren, G√∂teborgs-Posten)

√ĖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.