• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2017

Sagolandet

sagolandetDen hÀr tre timmar lÄnga dokumentÀrfilmen var ett drömprojekt för Jan Troell som lade flera Är pÄ den. Hans portrÀtt av Sverige, ett slags sagoland, blev flitigt omdiskuterad nÀr den kom. Sverige skildras ur flera vinklar och det Àr mycket som avhandlas. I grund och botten vÀdrar Troell ett missnöje med sitt hemland; vi tycks ha kommit för lÄngt bort frÄn vÄrt ursprung och lever ett liv som trygghetsnarkomaner, fritt frÄn utmaningar och fantasi. De tankarna uttrycks i filmen av den amerikanske psykologen Rollo May. Eftersom socialdemokraterna har suttit vid makten sÄ lÀnge fÄr Àven Ingvar Carlsson och Tage Erlander ge svar pÄ tal. Som helhet kÀnns filmen för ofokuserad och inte alltid relevant, men nog fÄr den ocksÄ oss att tÀnka till om vÄrt land.

1988-Sverige-VĂ€sttyskland. 184 min. FĂ€rg. Regi, manus, foto: Jan Troell.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.