• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:May 6, 2016

Populärmusik från Vittula

OM MUSIKPLINKANDE OCH ANDRA MER ELLER MINDRE MANLIGA AKTIVITETER. 

Unknown-1Filmatiseringen av Mikael Niemis bok om två pojkar som växer upp i Pajala på 60-talet är ganska rak, men kryddad med de fantasifullare inslag som lyfte boken. Regissören Reza Bagher har ingen lätt uppgift när han försöker göra film av något som lever ett eget liv språkmässigt; resultatet är en charmig, livlig men långt ifrån speciell skildring av barndom och en del av Norrland som ibland hamnar i kläm mellan Sverige och Finland. Liksom i sina tidigare verk visar Bagher ett genuint intresse för dynamiken inom familjer. Engagerande skådespelare; Björn Kjellman gör en kul insats.

2004-Sverige-Finland-Danmark. 105 min. Färg. Regi: Reza Bagher. Manus: Reza Bagher, Erik Norberg. Bok: Mikael Niemi. I rollerna: Max Enderfors (Matti, 15 år), Andreas af Enehielm (Niila, 15 år), Niklas Ulfvarson (Matti, 7 år), Tommy Vallikari (Niila, 7 år), Björn Kjellman, Göran Forsmark… Sten Ljunggren, Lennart Jähkel. Berättare: Mikael Niemi.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

4 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.