• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 22, 2021

Kungamordet

kungamordetN√§r Socialdemokraterna f√∂rlorar valet planerar den f√∂rre finansministern Gert Jacobsson (Reine Brynolfsson) att avs√§tta partiledaren, men det faktum att Gert √§r en hustrumisshandlare kan st√§lla till med problem… Uppf√∂ljaren till Kronprinsessan (2006) flyttar fokus fr√•n Alexandra Rapaport till den obehaglige Jacobsson och hans privatliv. Samtidigt som vi ser hans hustrus f√∂rs√∂k att befria sig f√∂ljer vi en invandrartjej som ocks√• uts√§tts f√∂r manligt f√∂rtryck. Det bjuds inte p√• n√•gra √∂verraskningar, men √§nd√• en sp√§nnande, k√§nslosam historia; v√•ldet iscens√§tts v√§l, b√•de det fysiska s√•v√§l som det symboliska inom politiken. Starka insatser av de tv√• huvudrollsinnehavarna.

2008-Sverige-Danmark-Norge-Finland. Gjord f√∂r tv. 240 min. F√§rg. Producerad av¬†Anna Croneman. Regi: Kathrine Windfeld. Manus:¬†Pia Gradvall, Sara Heldt.¬†Bok: Hanne-Vibeke Holst. I rollerna: Reine Brynolfsson (Gert Jacobsson), Marie Richardson (Linda Jacobsson), Suzanne Reuter (Elisabeth Meyer), Kenneth Milldoff, Alexandra Rapaport, Sheraye Esfandyari… Sverrir Gudnason, Morgan Alling, Kajsa Ernst, Anki Lid√©n.

Trivia: Ursprungligen visad i fyra avsnitt. Följd av Drottningoffret (2010).

Sista ordet: “Jag blev j√§tteledsen och det √§r bra, f√∂r d√• blir publiken det ocks√•. Men det betydde ocks√• att det i mitt liv var d√•lig energi 16 av 24 timmar varje j√§vla dag. F√∂r inte nog med inspelningarna. Sedan satt jag i klipprummet och m√•ste √•terigen se hur Reine Brynolfsson slog och f√∂rnedrade och spottade p√• och knullade Marie Richardson. Till slut orkade jag inte mer.” (Windfeld, Helsingborgs Dagblad)

√ĖVER MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.