• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 29, 2016

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

kim2_9387133114-årige Erik (Anton Lundqvist) och hans klasskompis (Jesper Adefelt) tillbringar en sommar i början av 60-talet tillsammans i en stuga; de har båda starka känslor för en vacker, vikarierande lärarinna (Helena af Sandeberg). Inte en ny Van Veeteren-historia från Håkan Nesser utan en barndomsskildring som råkar innehålla ett mordmysterium. När filmen är slut kvarstår frågetecken, men det är en del av dess attraktion, liksom det traditionsenligt sköna sommarfotot och bra skådespelarinsatser. Väl hanterat av regissören, som skapar spänning genom att skickligt klippa mellan nutid och dåtid.

2005-Sverige-Norge-Tyskland. 95 min. F√§rg. Widescreen. Regi: Martin Asphaug. Manus: Martin Asphaug, H√•kan Nesser. Bok: H√•kan Nesser. Foto: Philip √ėgaard. Musik: Stefan Nilsson. I rollerna: Anton Lundqvist (Erik Wassman), Jesper Adefelt (Edmund Wester), Jonas Karlsson (Henry Wassman), Johan H:son Kjellgren, Helena af Sandeberg, Anders Berg… Leif Andr√©e, Anders A Rosendahl.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

2 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.