• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 9, 2021

Moreno & tystnaden

morenotystnadenEwa Moreno (Eva Rexed) lyckas inte rÀdda en kvinna som hÄlls fÄngen av en man; spÄren efter mördaren leder till en sekt och fler kvinnor befinner sig i fara. I den andra biofilmen i den hÀr serien av Van Veeteren-filmer har vÄr gamle hjÀlte gÄtt i pension men besöks ÀndÄ frekvent av Moreno som behöver kloka rÄd. Det leder till konflikter i polishuset, men huvudstoryn har mer att göra med vilken effekt religion kan fÄ pÄ svaga sinnen. Temat med sekter kÀnns lite uttjatat i svenska polisfilmer och den hÀr saknar glöd, trots dramatiken i Gotlandsfotot.

2006-Sverige-Tyskland-Danmark-Norge-Finland. 91 min. FĂ€rg. Regi: Erik Leijonborg. Bok: HĂ„kan Nesser (“Kommissarien och tystnaden”). I rollerna: Sven Wollter (Van Veeteren), Eva Rexed (Ewa Moreno), Björn Bengtsson (Jan Blauvelt), Philip ZandĂ©n, Thomas Oredsson, Gösta Bredefeldt.

Trivia: IngÄr i en serie med sex filmer om Van Veeteren; den hÀr och Carambole (2005) gick pÄ bio. GÄ till den recensionen för en lista pÄ övriga filmer i serien.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.