• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 9, 2021

Moreno & tystnaden

morenotystnadenEwa Moreno (Eva Rexed) lyckas inte rädda en kvinna som hålls fången av en man; spåren efter mördaren leder till en sekt och fler kvinnor befinner sig i fara. I den andra biofilmen i den här serien av Van Veeteren-filmer har vår gamle hjälte gått i pension men besöks ändå frekvent av Moreno som behöver kloka råd. Det leder till konflikter i polishuset, men huvudstoryn har mer att göra med vilken effekt religion kan få på svaga sinnen. Temat med sekter känns lite uttjatat i svenska polisfilmer och den här saknar glöd, trots dramatiken i Gotlandsfotot.

2006-Sverige-Tyskland-Danmark-Norge-Finland. 91 min. F√§rg. Regi: Erik Leijonborg. Bok: H√•kan Nesser (“Kommissarien och tystnaden”). I rollerna: Sven Wollter (Van Veeteren), Eva Rexed (Ewa Moreno), Bj√∂rn Bengtsson (Jan Blauvelt), Philip Zand√©n, Thomas Oredsson, G√∂sta Bredefeldt.

Trivia: Ingår i en serie med sex filmer om Van Veeteren; den här och Carambole (2005) gick på bio. Gå till den recensionen för en lista på övriga filmer i serien.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.