• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 4, 2016

Se upp för dårarna

seuppfordararnaPolisstudenterna Elin och Yasmin (Rakel Wärmländer, Nina Zanjani) lär känna varandra; de kommer från olika kulturer, men påverkas båda starkt av förhållandena till sina pappor. Helena Bergström inspireras i regidebuten av sin make Colin Nutley; det skrattas en del, gråts lite, är mänskligt, ganska enkelt och i slutändan reds allting ut. Det är en titt på unga kvinnor och invandrare i dagens Sverige, men det blir aldrig särskilt djupt och dialogen är ingen styrka heller. Men som feelgood-rulle fungerar det förvånansvärt väl och huvudrollsinnehavarnas charm räcker också en lång väg.

2007-Sverige. 103 min. Färg. Producerad av Colin Nutley. Regi: Helena Bergström. Manus: Denize Karabuda. I rollerna: Rakel Wärmländer (Elin Enecke), Nina Zanjani (Yasmin Demiroglu), Korhan Abay (Sinan Demiroglu), Zinat Pirzadeh, Dan Ekborg, Birgitte Söndergaard.

Trivia: Bergström och Karabuda utvecklade idén till filmen tillsammans; Karabuda skrev sedan manuset.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

1 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.