• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:August 13, 2021

Oskar, Oskar ‚Äď en hederlig m√§nniska

oskaroskar√Ėstermalmskufen Oskar (Bj√∂rn Kjellman) d√∂ljer en stor sorg bakom sitt propra yttre; hans fru blev ihj√§lk√∂rd av en berusad politiker f√∂r ett antal √•r sedan och √§nda sedan dess har Oskar planerat att skjuta ihj√§l honom. Kjellman m√•ste ha gillat utmaningen i att spela en person som √§r s√• fundamentalt olik honom. Det tar faktiskt en stund innan man v√§njer sig vid det. Filmen tar upp ensamhet och sorg, men k√§nns s√• konstruerad och klyschig (den godhj√§rtade horan?) att den inte alls ber√∂r.

2009-Sverige. 89 min. Färg. Regi, manus: Mats Arehn. I rollerna: Björn Kjellman (Oskar), Livia Millhagen (Sonja), Anki Lidén (Ingrid), Marianne Hedengrahn, Ruben Lopez, Fredrik Ohlsson.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.