• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 31, 2021

H:r landshövding

hrlandshovdingMåns Månssons första långfilm är en konstnärligt ambitiös dokumentär som följer Uppsalas landshövding Anders Björck under en tid. I grynigt svartvitt ser vi honom sitta på kontoret och boka in sömniga evenemang; hans jobb är till viss del att skaka hand med digniteter och vanligt folk under det ena arrangemanget efter det andra. Mycket glamour i och för sig, men Månsson fångar (och förstärker genom fotot och väl valda sekvenser) tristessen och ensamheten som också är en del av en ceremoniell post. Det blir dock gråare än verkligheten, för Månsson lyckas inte dölja att Björcks jobb också har intressanta stunder. Som filmupplevelse är det ett segt men ändå tänkvärt porträtt med vackra, karga bilder.

2008-Sverige. 85 min. Svartvit. Regi, foto: Måns Månsson. Medverkande: Anders Björck. 

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.