• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:January 4, 2021

Giliap

Giliap-dvdRoy Andersson fick ett tindrande genombrott med En k√§rlekshistoria (1970), men hans andra l√•ngfilmsprojekt drog ut p√• tiden och blev kostsamt. Rej√§lt s√•gad f√∂rst, men m√•nga kritiker omv√§rderade den med tiden. Anderssons fans f√•r sitt; f√§rgerna √§r urblekta, regin √§r oerh√∂rt l√•ngsam och fokuserad, fotot detaljrikt och humorn diskret. Tommy Berggren och Mona Seilitz √§r gripande som f√•ordigt k√§rlekspar, tv√• servit√∂rer som blir inblandade i ett mystiskt uppdrag d√§r en person som kallas ‚ÄĚGreven‚ÄĚ har en central roll. Men filmen √§r oj√§mn under sin l√•nga skildring av tragiska √∂den.¬†

1975-Sverige. 137 min. F√§rg. Regi, manus: Roy Andersson. Foto: John Olsson. Musik: Bj√∂rn Isf√§lt. I rollerna: Tommy Berggren (Giliap), Mona Seilitz (Anna Gustavsson), Willie Andr√©ason (Gustav ‚ÄĚGreven‚ÄĚ von Svensson), Lars-Levi Laestadius, Henry Olhans, Rainer Mieth… Pernilla August.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.