• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 9, 2017

Vikarien

EN OHÅLLBAR SITUATION. EN SURREALISTISK UPPENBARELSE. EN HISTORIA MED ETT OVÄNTAT SLUT.

small_originalDen hĂ€r dokumentĂ€ren visar hur avskrĂ€ckande lĂ€raryrket kan vara idag… men ocksĂ„ att det kan vara givande. PĂ„ Hallonbergsskolan i Stockholm jobbar Max Wejstorp och han börjar tappa arbetslusten. Varje dag Ă€r det kaos i klassrummet. Han ringer sin gamle mentor, legendaren Folke SilvĂ©n, som kommer till skolan – och fĂ„r sig en chock. Vi följer Max och Folke i deras kamp för att göra en skillnad i elevernas liv; de möter bĂ„de bakslag och framgĂ„ngar. De Ă€r engagerande att se, sĂ€rskilt Folke, denna fĂ€rgstarke 75-Ă„ring som tycks ha frid i sinnet och en naturlig auktoritet. HĂ€r finns gripande ögonblick, men filmen roar mer Ă€n lĂ€r oss nĂ„gonting om dagens skola. 

2006-Sverige. 85 min. FĂ€rg. Regi, manus: Åsa Blanck, Johan Palmgren.

Guldbagge: BÀsta dokumentÀrfilm.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.