• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:June 4, 2016

Selma

small_7ee3bd07a7d118c72c8643843eeb56fe-selmaSVT:s omstridda miniserie om Selma Lagerlöf fokuserar pĂ„ tvĂ„ kapitel i hennes liv; en vistelse pĂ„ Sicilien 1895 nĂ€r “Gösta Berlings saga” var pĂ„ vĂ€g att göra henne berömd samt utdelningen av Nobels litteraturpris 1909 dĂ€r hon hade chansen att hĂ„lla ett brandtal för kvinnlig röstrĂ€tt. Historiska fakta Ă€r omtvistade, men manusförfattaren Åsa Lantz skapar Ă€ndĂ„ viss spĂ€nning och intresse för Lagerlöfs karaktĂ€r… Ă€ven om hĂ€r finns en nĂ€stan barnslig förtjusning i författarens “förbjudna” kĂ€rleksaffĂ€rer. SkĂ„despelarna Ă€r överlag bra, men Göran Stangertz Ă€r lysande som en dryg Strindberg.

2008-Sverige. Gjord för tv. 120 min. FĂ€rg. Regi: Erik Leijonborg. Manus: Åsa Lantz. I rollerna: Helena Bergström (Selma Lagerlöf), Alexandra Rapaport (Sophie Elkan), Ingela Olsson (Valborg Olander), Sonja Richter, Ola Rapace, Magnus Roosmann… Göran Stangertz.

Trivia: Ursprungligen visad i tvÄ avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.