• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 14, 2021

Lyftet

DET SOM I ETT SLAG FÖRVANDLAR DEJ FRÅN SMÅHANDLARE TILL STORFRÄSARE.

53ae0fe8b596f0f9729f185574e194e2-LyftetSmĂ„handlaren Kennet Ahl (Anders Lönnbro) försöker rĂ„na en bank, hamnar i fĂ€ngelse, men gravida flickvĂ€nnen Karin (Bodil MĂ„rtensson) stĂ„r vid hans sida… Författarkollektivet Kennet Ahls första biofilm gav prov pĂ„ deras blandning av humor och samhĂ€llskritik. Vi följer en strulig kille med ett förbannat hetsigt humör; nĂ€r han försöker vĂ€nja sig vid det tidigare sĂ„ förhatliga ”svensson”-livet blir effekterna bĂ„de komiska och tragiska. Lönnbro imponerar och Göteborgsprofilerna Roland Janson och Weiron Holmberg underhĂ„ller. Hyfsat intressant, men det predikas vĂ€l mycket ibland.

1978-Sverige. 117 min. FĂ€rg. Regi: Christer Dahl. Manus: Kennet Ahl. I rollerna: Anders Lönnbro (Kennet Ahl), Bodil MĂ„rtensson (Karin), Roland Janson (Roland ”Eleganten” Bergström), Weiron Holmberg, Carl-Axel Heiknert, Siv Ericks… Roland Hedlund, Sten Ljunggren, Lasse Strömstedt.

Trivia: Författarpseudonymen ”Kennet Ahl” stĂ„r för Christer Dahl, Lasse Strömstedt, Bodil MĂ„rtensson och Anders Lönnbro.

Guldbagge: BÀsta manliga huvudroll (Lönnbro).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.