• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:July 10, 2019

Sjunde himlen

Sjunde himlen (1956) Filmografinr 1956/16Willy Lorens (Hasse Ekman), v√§rd f√∂r radioprogrammet ‚ÄĚSjunde himlen‚ÄĚ, reser till Rom och st√∂ter p√• sin fr√§mste kritiker, l√§karen Lovisa Sundelius (Sickan Carlsson).¬†En av de f√∂rsta typiska Hasse Ekman-komedierna p√• 50-talet, i f√§rg och med Sickan i huvudrollen. Romantiken spirar i en story som √§r f√∂r enkel och stereotyp i karakt√§rsskildringen, men humorn och den italienska vistelsen g√∂r mycket f√∂r denna sympatiska film (som dock tappar tempot sista halvtimmen). Ekman √§r str√•lande som den tjusige ‚ÄĚetershejken‚ÄĚ och det g√§ller √§ven Carlsson och Gunnar Bj√∂rnstrand som den strame majoren.

1956-Sverige. 93 min. F√§rg.¬†Regi, manus:¬†Hasse Ekman.¬†I rollerna:¬†Sickan Carlsson (Lovisa Sundelius), Hasse Ekman (Willy Lorens), Gunnar Bj√∂rnstrand (Ernst C:son Kruuse), Torsten Winge, Gunnar Sj√∂berg‚Ķ Stig J√§rrel, Sigge F√ľrst, Inga Gill, Carl-Gustaf Lindstedt.¬†Ber√§ttare:¬†Stig Olin.

Trivia: Följd av Himmel och pannkaka (1959).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.