• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:April 3, 2022

The Queen of Sheba’s Pearls

The_Queen_of_Sheba's_PearlsStrax efter andra v√§rldskrigets slut kommer Nancy Ackerman (Helena Bergstr√∂m) till ett hem p√• den engelska landsbygden f√∂r att arbeta som hush√•llerska; hon visar sig vara tvillingsyster till den avlidna modern i familjen. Colin Nutley begav sig hem till England f√∂r att g√∂ra den h√§r filmen och tog med sig tv√• svenska stj√§rnor. Nog √§r det mesta bekant. Bergstr√∂m g√∂r den outsiderroll som hon har gjort f√∂rr i regiss√∂rens filmer, fotot √§r bl√§ndande vackert, men dramatiken √§r av det mesigare slaget. Tyv√§rr √§r allt s√•… stillast√•ende.

2004-Sverige-Storbritannien. 131 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Colin Nutley. Foto: Jens Fischer. I rollerna: Helena Bergström (Nancy Ackerman/Emily Bradley), Rolf Lassgård (Deafy), Peter Vaughan (Edward Pretty), Eileen Atkins, Lorcan Cranitch, Lindsay Duncan.

Guldbaggar: Bästa foto, ljud.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.