• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:March 20, 2016

Leva livet

levalivet”Same shit, different day” stĂ„r det pĂ„ Fares Fares t-shirt i filmen, ett genomgĂ„ende tema i Mikael HĂ„fströms mosaik av levnadsöden i ett svenskt hyreshus. En dammsugeförsĂ€ljare med en döende hustru hemma knackar dörr och ger hyresgĂ€sterna goda rĂ„d; de han stöter pĂ„ har sina rubbningar. Nu Ă€r filmen inte enbart full av tanter som lĂ„ser in sig i garderober, utan Ă€ven mer jordnĂ€ra mĂ€nniskor i kris. HĂ€nger inte alltid ihop, men hĂ€r finns en del givande sekvenser. Anders Ahlbom Ă€r suverĂ€nt rolig, pĂ„ sĂ€tt och vis tragisk, och Kjell Bergqvist gör en roll som Ă€r som skriven för honom.

2001-Sverige. 99 min. FĂ€rg. Widescreen. Regi: Mikael HĂ„fström. Manus: Mikael HĂ„fström, Hans Gunnarsson. Noveller: Hans Gunnarsson. I rollerna: Kjell Bergqvist (Leif), Christian Fiedler (Evert Nilsson), Lia Boysen (Lena), Carina Johansson, Fares Fares, Eva Röse… Anders Ahlbom.

Guldbaggar: BĂ€sta kvinnliga biroll (Johansson), manus.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.